facebook instagram
-- Contact -- Blog -- Over ons

De kosten van een rieten dak zijn voor elk pand anders. De prijs hangt onder andere af van de moeilijkheidsgraad van het dak, de materiaalkeuze en de afwerking. 
Bent u benieuwd wat een dak op uw pand gaat kosten? Neem direct contact met ons op en vraag gratis een offerte aan.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden voor een rieten dak ?
Voor nieuwe daken zijn deze niet aanwezig. Voor bestaande rietgedekte panden zijn deze er soms wel, wanneer er opnieuw gedekt moet worden. Soms zijn er voor monumentale panden subsidies. Voor dit soort subsidies hangt veel af van de gemeente waar het pand staat en het beleid dat zij voert, de ouderdom van het pand, etc. Zelfs kan het per gemeente, per jaar verschillen. Er kan een gemeentelijke, een provinciale en een landelijke regeling van toepassing zijn. De randvoorwaarden zijn voor alle drie de regelingen verschillend.  Des te ouder een pand is, en des te gezichtsbepalender het is, des te meer kans u maakt. 
Het beste is dan ook bij de gemeente navraag te doen, bij dezelfde gemeente te vragen waar u navraag kunt doen naar de provinciale regeling en bij de provincie te vragen naar een ingang op landelijk nivo. Meestal zijn dit potjes met een beperkt budget, dus is het goed om, indien u over een aantal jarenen plannen heeft, nu reeds informatie in te winnen. 
Deze regelingen gelden niet alleen voor boerderijen en/of woonhuizen maar ook voor overige rietgedekte objecten, bijvoorbeeld schuren en hooibergen (zo wordt voor het in oude staat terug brengen van hooibergen vaak subsidie verleend indien deze zichtbaar zijn vanaf de openbare weg).
Voor rijksmonumenten geldt (onder bepaalde voorwaarden) een aftrekregeling voor onderhoudskosten bij de belastingdienst. Ook het vervangen van het oude rieten dak valt hieronder. Wij helpen u graag met de aanvraag van deze subsidies.