facebook instagram
-- Contact -- Blog -- Over ons

Dakramen
Dakramen worden sinds jaar en dag toegepast in het rieten dak om te zorgen voor daglichttoetreding in woning of schuur. Waren het vroeger voornamelijk de simpele gietijzeren stalramen, tegenwoordig zijn het moderne multifunctionele ramen waarvoor diverse accessoires te koop zijn. Dakvensters kunnen zowel in nieuwe als in bestaande daken geplaatst worden. Het aanbrengen, afwerken en detailleren van de ramen kan op verschillende manieren. Een aantal mogelijkheden kunt u hieronder lezen en zien. 
Prijzen zijn niet alleen afhankelijk van de grootte van het raam maar ook van diverse andere optie’s. Zo kun je onder andere kiezen uit houten of kunststof kozijnen, verschillende glassoorten, horren en gordijnen. Velux biedt de site veluxproductconfigurator.nl. Hierop kunt u zelf de diverse keuzes en de daar bij horende prijzen bekijken. 
Andere merken dakramen zijn natuurlijk ook mogelijk.


 
Van bestelling tot plaatsing en afwerking van de ramen kunnen wij geheel voor u verzorgen.
 Ook ramen in een bestaand dak plaatsen is geen enkel probleem! 
Wilt u meer weten over het plaatsen van ramen, de diverse optie’s of een prijs indicatie? 
Twijfel niet en neem gerust contact met ons op!

Dakkapellen 
De voornaamste reden om één of meerdere dakkapellen op te nemen in een rieten dak is het creëren van meer ruimte in de woning. Uiteraard is dit een hele goede reden. Het plaatsen van een dakkapel heeft wel gevolgen voor het rieten dak aan de buitenzijde. Het vlak waarin de dakkapel staat wordt namelijk onderbroken en de bovenkant van de dakkapel heeft doorgaans een flauwere hellingshoek dan het dakvlak waarin de kapel opgenomen is, waardoor het langer duurt alvorens het hemelwater afgevoerd is. Hierdoor blijft de bovenkant langer nat en zal sneller in kwaliteit achteruit gaan.

Vormen dakkapel
Afhankelijk van de ruimte op het dak, onder het dak en de gewenste binnenruimte kan gekozen worden voor verschillende vormen:
- rechthoekige dakkapel: veel binnenruimte, slechtere hellingshoek bovenkant.
- ronde dakkapel: minder binnenruimte, betere waterafvoer bovenkant.
- platte dakkapel: veel binnenruimte, waterafvoer d.m.v. regenpijp of overstort (vaak ook onzichtbaar weg te werken onder het rietpakket.
- zadel- of schilddakdakkapel

Bent u geïnteresseerd in een dakkapel? We kunnen u vrijblijvend informatie geven over de verschillende types en vormen,  maatvoering en positionering. 
Het verdient aanbeveling de dakkapel zo hoog als mogelijk uit te laten komen bij de nok. Elke graad hellingshoek die gewonnen kan worden is meegenomen. Om te voorkomen dat de dakkapel de noklijn onderbreekt moet een afstand van 50 cm. aangehouden worden tussen bovenkant dakkapel en nok, gemeten op de onderconstructie.

Afwerking onderzijde


De onderzijde van de kapel kan net als bij dakramen op verschillende manieren afgewerkt worden. Te denken valt aan halve vorsten, doorgaans in rood of blauw gesmoord, platte keramische pannen, koper, lood etc. Wanneer halve vorsten toegepast worden, zullen deze ook gemetseld worden zoals u kunt zie op de foto rechts onder.

 Solatube daglicht systemen in rieten daken

Ruimten die geen directe toegang hebben tot het dak en kleinere ruimte waar daglichttoetreding niet tot de mogelijkheden behoort, daarvoor is een oplossing bedacht: het Solatube daglichtsysteem. Dit is een gepatenteerd systeem dat met een kleine lichtkoepel daglicht opvangt. Een reflecterende buis met een spiegelwaarde van maar liefst 99% weerkaatst het licht naar de gewenste ruimte. Het daglichtsysteem laat alleen daglicht door en geen UV straling, stralingswarmte of geluid. Meer informatie kunt u vinden op de website www.solatube.nl